Geschiedenis MMI

 

Op 26 oktober 1985 kwam een groepje van 17 modelbouwers bij elkaar om te bespreken wat men voor elkaar kon betekenen als modelbouwer van specifiek marineschepen.
Allemaal had men de ervaring dat bij demonstraties daar nog wel eens wat vijandig naar werd gekeken, “naar al die oorlogsschepen”.
Op die dag is MMI ontstaan als een groep vrienden met in iedere geval deze interesse in de diverse marines van over de hele wereld.
In de afgelopen 35 jaar heeft het aantal vrienden zo rond de 50 gelegen. Voor een groep modelbouwers, al of niet als club, een respectabel aantal en dat dus ook al heel lang.
Wij wonen over het hele land verspreid en komen een aantal keren per jaar bij elkaar om te varen, afspraken voor het komende jaar te maken en zoeken daarbij altijd naar nieuwe locaties.
En zo laten wij onze modellen dan ook al vele jaren zien op verschillende modelbouw beurzen, zoals in Houten, Soesterberg en Leeuwarden, maar ook andere locaties.
Bijna alle jaren van ons bestaan zijn wij te gast bij de Koninklijke Marine gedurende de Marinedagen te Den Helder of bij de Wereldhaven Dagen in Rotterdam.
En nog altijd kenmerken wij ons door onze omgang met elkaar als echte vrienden. Geen poespas van regelementen, een bestuur of wat dan ook.
Gezelligheid, uitwisselen van bouwervaringen en kennis waren de basis en zijn dat nog steeds.
Deelt u dezelfde interesse als wij, modelbouw, marine en de bouw van marineschepen van wereldwijde marines, dan zult u zich bij ons thuis voelen. Van harte welkom !