Geschiedenis MMI

Geschiedenis MMI

 

Op 26 oktober 1985 kwam een groepje van 17 modelbouwers bij elkaar om te bespreken wat men voor elkaar kon betekenen als modelbouwer van specifiek marineschepen.
Allemaal had men de ervaring dat bij demonstraties daar nog wel eens wat vijandig naar werd gekeken, “naar al die oorlogsschepen”.
Op die dag is MMI ontstaan als een groep vrienden met in iedere geval deze interesse in de diverse marines van over de hele wereld.
In de afgelopen 35 jaar heeft het aantal vrienden zo rond de 50 gelegen. Voor een groep modelbouwers, al of niet als club, een respectabel aantal en dat dus ook al heel lang.
Wij wonen over het hele land verspreid en komen een aantal keren per jaar bij elkaar om te varen, afspraken voor het komende jaar te maken en zoeken daarbij altijd naar nieuwe locaties.
En zo laten wij onze modellen dan ook al vele jaren zien op verschillende modelbouw beurzen, zoals in Houten, Soesterberg en Leeuwarden, maar ook andere locaties.
Bijna alle jaren van ons bestaan zijn wij te gast bij de Koninklijke Marine gedurende de Marinedagen te Den Helder of bij de Wereldhaven Dagen in Rotterdam.
En nog altijd kenmerken wij ons door onze omgang met elkaar als echte vrienden. Geen poespas van regelementen, een bestuur of wat dan ook.
Gezelligheid, uitwisselen van bouwervaringen en kennis waren de basis en zijn dat nog steeds.
Deelt u dezelfde interesse als wij, modelbouw, marine en de bouw van marineschepen van wereldwijde marines, dan zult u zich bij ons thuis voelen. Van harte welkom !

Doelstelling MMI

De doelstellingen van onze vriendengroep zijn:

 • Promotie van de modelbouwhobby van marineschepen.
 • De kennis, ervaringen en vaardigheden met elkaar delen.
 • Elkaar behulpzaam zijn met bouwproblemen.
 • Onderling contacten tussen marinebouwers te bevorderen.

Logo MMI

inds 1993 beschikt MMI over een eigen logo waarvoor de volgende omschrijving geldt:

Kroon:
Vijf, gestileerd weergegeven en gewaaierd toegemoet komende, fregatachtige schepen, goudkleurig
Naambord:
Rechthoekig; in wit met een goudkleurige omlijsting.
Naam:
In zwart de gebruikelijke afkorting van Mini Marine Internationaal in hoofdletters. Na elke letter een punt.
Veld:
In de bovenste veld een afbeelding voorstellende een marineschip, geplaatst op een standaard, in wit.
Het onderwaterschip van het model is zwart. In de onderste helft vijf golven, dubbel getopt, afwisselend in blauw en wit en waarvan de bovenste golf is uitgevoerd in blauw.
Het veld wordt omlijst door een goudkleurig touw met aan de onderzijde van het veld een platte knoop.
Ankers: Het schild rust in twee zwarte gekruiste onklare ankers. De ankerstokken zijn uitgevoerd in natuurlijke kleur, zijnde bruin.
Banier: Onder het schild bevindt zich een goudkleurige banier met daarin, in onderkast, de tekst ‘groots in het kleine’ in zwart

logo

Lidmaatschap MMI

 • Belangstelling hebben in de modelbouw en dan daarnaast ook voor de bouw van marineschepen in model. Wij varen er mee, dus dat zou wenselijk zijn.
 • Reeds 1 marineschip in bezit en gebouwd zou fijn zijn, maar is niet verplicht. Wil men ermee beginnen of is men net bezig dan vinden wij dat geweldig.
 • Als het mogelijk is natuurlijk ook elkaar ontmoeten op de vaardagen en andere bijeenkomsten om elkaar persoonlijk te leren kennen.
 • Uw ervaringen en de onze delen we graag met elkaar op allerlei hobby vaardigheden bij de bouw van onze schepen.
 • U ontvangt een aantal malen per jaar onze Nieuwsbrief met tips en wetenswaardigheden, maar ook een overzicht van onze activiteiten.
 • Al vele jaren bedraagt de contributie € 25 per jaar. Aangezien wij amper kosten hebben kan dat ook. Daar hoeft u het niet voor te laten.
 • Na aanmelding via het formulier ontvangt u altijd zo snel mogelijk bericht via de e-mail en/of per telefoon.